2017-04-19 jaarvergadering met activiteiten

Verslag van de activiteiten rond de jaarvergadering dd. 19 april 2017.


Tegen 10.00 uur was iedereen aanwezig. Geb en Loes hielden de lijst bij en deelden muntjes uit. De koffie/thee met cake was zelfbediening hetgeen voor niemand een probleem was. Er waren 93 leden aanwezig. Helaas waren er enkele afzeggingen (nog een “staartje” van de griepgolf?).  
Jan Oosterhuis heette iedereen welkom en Jan Rozema gaf toelichting omtrent de gang van zaken voor deze bijeenkomst. Hij legde o.m. de nadruk op foto’s van de activiteiten. Die kunnen op de website worden geplaatst. Hiervoor kan men eventueel contact opnemen met de webmasters.
De vergadering begon om 10.30 uur. Evenals voorgaande jaren verliep deze vlot.
Na de vergadering was het tijd voor een glas drinken. Onder het genot hiervan werd er druk (bij)gepraat.
Hierna kon men in een andere zaal plaatsnemen voor het lunchbuffet. Wie dat wilde kon beginnen met een kop soep. Verder was er een grote keuze aan broodjes, beleg, fruit, toetjes, drinken (koffie, thee, melk, karnemelk). En uiteraard was er voor iedereen een kroket!

Tegen 13.30 uur kwam de paardenkoets voorrijden voor de mensen die daarmee een rit gingen maken door het mooie landschap in de omgeving van Spier.
Een andere groep ging naar advocaatboerderij Rosinkhof in Leggeloo om daar een kijkje te nemen. En om te proeven!
De mensen die voor een wandeling met de boswachter hadden gekozen, gingen te voet naar het informatiecentrum. Daar stonden de boswachters Albert en Hans hen al op te wachten. De twee groepen gingen ieder een kant op. Allerlei onderwerpen die betrekking hebben op bos en heide kwamen aan de orde. Er is de laatste jaren veel veranderd in de omgeving van het Dwingelderveld. Een interessant gebied waarover veel te vertellen is en waar veel is te zien. Een groep heeft een adder gezien. De andere groep zag een dassenburcht. Er werden zelfs botjes gevonden. Het was een interessante wandeling die ruim twee uur duurde.

Hierna gingen de meeste mensen weer naar Van der Valk om nog iets te drinken en na te praten over deze geslaagde dag.

Het weer zat gelukkig mee.

Verslag: Loes Nomden.

 

Foto's: Mevrouw Oosterhuis en Henk Mulder

U ziet miniaturen. Als u op een foto klikt ziet u een grotere foto. Ga over de foto en maak gebruik van verschillende pijltjes.
Met het symbool rechtsboven in de foto kunt u de foto verder vergroten. Met de rechtermuisknop krijgt u de optie een foto op te slaan.