ICE

NB13 ice
In geval van nood...

Deze vraag/dit bericht kregen wij door van de ambulancedienst.

Wij, medewerkers van de hulpdiensten, maken steeds vaker mee dat de patiënt wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat we de hele GSM moeten doorspitten om het telefoonnummer te vinden van de ouder/partner.

Dit hebben we landelijk in de groep gegooid en we zijn tot een slimme oplossing gekomen: De zogenaamde ICE code. “ICE” (= In Case of emergency).

Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.

Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE”. Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood. “ICE”is ondertussen al internationaal erkend als afkorting. Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, de brandweer, enz., steeds wie moeten contacteren. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3, enz. Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in uw GSM.

Vertel bovenstaande door aan zo veel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend zijn en gebruikt worden.

Als iedereen hier aan mee doet wordt het voor de hulpverleners een stuk makkelijker om personen die op de hoogte zouden moeten gebracht worden, als er iets aan de hand is, te bereiken.

Maak ook andere personen attent op het ICE....